RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Компенсація за працевлаштування мам-одиначок: уряд мотивував роботодавців

Роботодавці, які працевлаштовуватимуть матерів-одиначок, отримуватимуть компенсацію від держави.

Про це заявила міністерка економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з представницею ООН Жінки в Україні Сабін Гюнеш, інформує "Апостроф".

Існує низка програм, спрямованих на інтеграцію жінок на ринок праці. Згідно зі словами співрозмовниці, однією з таких програм є компенсація, яку з минулого року роботодавці можуть отримати за влаштування на роботу одиноких жінок з дітьми. Також існує можливість отримати компенсацію за влаштування на роботу внутрішньо переміщених осіб. Ці програми стимулюють працевлаштування жінок та сприяють їх інтеграції в ринок праці.

Читайте також: Як отримати статус малозабезпеченої сім'ї: що потрібно робити і який розмір допомоги

За словами Свириденко, окрім цього готуються програми, метою яких є підтримка жінок, змушених через війну переїхати за кордон та які тепер повертаються назад в Україну.

Так, жінки мають можливість скористатися програмами перенавчання в центрах профтехнічної освіти, що належать до Державної служби зайнятості. Одна з таких програм – "Власна справа" - надає можливість отримати до 250 тис. грн на розвиток власного бізнесу. Крім того, у квітні запустять нову грантову програму з інформаційних технологій – "Старт в IT", за якою жінки зможуть отримати грант для навчання у сфері ІТ. Ці програми допомагають жінкам покращувати свої професійні навички, розвивати власні бізнеси та здобувати нові знання в перспективній галузі ІТ.

Раніше ми писали, що батьки-одинаки мають право покинути Україну під час війни.

Вас може зацікавити:

Соцвиплати до кінця 2023 року: хто має підтвердити право на отримання допомоги

Чи можна в Україні стягнути аліменти з військовослужбовців: роз'яснення юриста

Виплати на дитину 2023: і чи чекати змін до кінця коли