RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україна готує нові жорсткі санкції проти Ірану

Український уряд підтримав внесення на розгляд Ради нацбезпеки та оборони пропозицій, що стосуються застосування секторальних санкцій проти Ірану на пів століття через військову допомогу Росії.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства економіки.

Читайте також: Україна офіційно назвала Іран співучасником військових злочинів РФ

У відомстві зазначили, що перед цим пропозиції розглянула та рекомендувала до подання на розгляд уряду Міжвідомча робоча група з реалізації державної санкційної політики під головуванням очільниці Мінекономіки Юлії Свириденко.

"Даємо старт секторальним санкціям проти Ірану. Попередні обмеження, запроваджені Україною та нашими партнерами щодо осіб і компаній, безпосередньо причетних до постачання зброї Росії, на жаль, не були сприйняті як серйозне попередження. Що ж - ми посилимо наші аргументи", - наголосила Свириденко.

При цьому уряд збирається працювати надалі над тим, щоб до такого рішення долучилося якомога більше країн світу, щоб допомога Росії не залишилася безкарною.

Зокрема, запропоновані санкції враховують запобігання виведенню капіталів резидентами Ірану за межі України, заборону передання іранським резидентам технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності, а також заборону на здійснення інвестицій до Ірану та на користь резидентів країни, йдеться у повідомленні.

Також санкції передбачають зупинення обслуговування електронних платіжних засобів, емітованих резидентами Ірану. Зокрема, йдеться про перекази, здійснення розрахунків та видачу готівки. Окрім того, встановлюється заборона реєстрації Нацбанком міжнародної платіжної системи, учасника такої системи, операторами яких є резиденти Ірану.

Санкції набудуть чинності після схвалення РНБО, введення в дію президентом та затвердження постановою парламенту.

Нагадаємо, Іран, починаючи з осені 2022 року, передав Росії сотні тисяч артилерійських снарядів.

  • Вас може зацікавити:

Не тільки "мопеди": яку ще зброю міг поставити Іран до Росії

Іран передасть Росії близько тисячі балістичних ракет та "шахідів", - CNN

Окупанти ракетами С-300 вдарили по Харківщині: фото, відео та всі подробиці