RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Данія виділила Україні 6 млн євро: на що підуть гроші

Україна отримає від Данії 40 мільйонів датських крон (шість мільйонів євро) допомоги на відновлення енергетичної інфраструктури, що стане суттєвим внеском у забезпечення стабільності енергопостачання країни.

Про це інформує данське Міністерство закордонних справ.

Читайте також: На Одещині уламки російського "шахеда" впали на енергооб’єкт, частина області без світла

Як зазначили в уряді, Данія вирішила надати допомогу після нових атак Росії на інфраструктуру, які залишили без світла мільйон людей.

"В останні тижні Росія вирішила посилити цілеспрямовані атаки на енергоінфраструктуру України, і ми стали свідками масштабних руйнувань. З данського боку ми виділяємо 40 млн данських крон на необхідні відновлювальні роботи, щоб Україна могла підтримувати енергопостачання", - йдеться повідомленні.

У відомстві розраховують, що кошти допоможуть забезпечити надійне електропостачання, а відтак - доступ населення до води і тепла упродовж майбутньої зими. Фінанси виділять з цивільних фондів урядового фонду України.

"Енергія та безпека постачання використовуються як зброя у війні проти України, щоб виснажити українське населення. З боку Данії ми зробимо все можливе, щоб зробити їхнє енергопостачання настільки надійним і стійким, наскільки це можливо. Ми ще не на фінішній прямій", - додали в уряді.

Раніше влада Данії також надала надзвичайний пакет, щоб допомогти Україні підготуватися до енергопостачання для майбутньої зими.

Нагадаємо, Данія також надає Україні військову підтримку. Міноборони обіцяє передати 19 літаків-винищувачів F-16.

  • Вас також може зацікавити:

Ціллю ворога на Одещині були високовольтні підстанції, енергетики застосували аварійні відключення

Стосуються семи областей: енергетики оновили графіки відключення світла

В Україні хочуть засекретити інформацію про енергооб’єкти: що каже Міненерго