RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Названа несподівана причина виділення українському держбанку Заходом великої суми

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) 5 червня затвердив проект фінансування Укргазбанку на $ 40 млн.

Про це повідомив в Facebook член ради директорів ЄБРР від України Артем Шевальов.

За словами Шевальова, відкриття лінії фінансування є першим кроком у співпраці ЄБРР з Укргазбанком. Мета цієї співпраці - підтримати перехід банку до подальшої комерціалізації і подальшої приватизації, а також сприяти розвитку сегмента торгового фінансування як важливого елемента відновлення реального сектора української економіки.

Укргазбанк зможе розширити свою кореспондентську мережу, наростити обсяги торгового фінансування, отримати доступ до нових міжнародних ринків.

Як зазначає міністр фінансів Оксана Маркарова, "це +40 млн для фінансування української економіки".

Лінія відкрита за програмою Trade Facilitation Programme (сприяння торговельного фінансування).

За підсумками першого кварталу Укргазбанк піднявся на першу сходинку в рейтингу банків за обсягом залучених коштів бізнесу (50,1 млрд грн), тоді як на початку року він посідав третє місце.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", курс гривні в українських обмінниках зміцнюється до американського долара і євро. Детальніше читайте в матеріалі - Що відбувається з гривнею в обмінниках: оприлюднено фото.