RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Латвійську "дочку" ПриватБанку оштрафували на значну суму: названа причина

Фінансовий регулятор Латвії FCMC оштрафував латвійську "дочку" ПриватБанку на 1,02 млн євро за порушення законодавства з протидії відмиванню грошей.

Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Регулятор знайшов ряд порушень під час перевірки банку, які говорять про серйозні недоліки в системі контролю AS PrivatBank над трансакціями клієнтів.

Зокрема FCMC виявив, що в деяких випадках банк недостатньо перевіряв походження коштів на рахунках клієнтів і не припиняв вчасно роботу з ними.

Це не перший штраф для латвійської "дочки" ПриватБанку за подібні порушення. У 2016 році латвійське підрозділ AS Privatbank заплатило 2 млн євро штрафу за обслуговування операцій з коштами, пов'язаними з "молдавської схемою", через яку з 2011 по 2014 роки вивели з Росії не менше $ 22 млрд.

Як повідомляв "Апостроф", інтерес Ігоря Коломойського в енергетиці в тому, щоб отримувати дешеву електроенергію для своїх підприємств. Про це заявив експерт "Українського інституту майбутнього" Андріан Прокіп, коментуючи запрошення олігарха на зустріч з президентом з енергетичних питань.