RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Київський суд прийняв несподіване рішення по великого штрафу "Ощадбанку": реакція НБУ

Національний банк України оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва, який скасував у вересні рішення НБУ про штраф і письмовому попередженні АТ Сбербанк.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

В НБУ нагадують, що Сбербанк був оштрафований в грудні 2018 роки за ризикову діяльність в сфері фінансового моніторингу та інші порушення після того, як регулятор розкрив деякі сумнівні операції, проведені Сбербанком в різний час.

Зокрема, регулятором виявив великомасштабні фінансові операцій (на загальну суму понад 3 млрд грн), характер і наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією безготівкових коштів у готівку та використанням документів, що мають ознаки підроблених, недійсних.

Як повідомляв "Апостроф", 6 березня 2019 року закінчується термін дії санкцій для чотирьох російських банків , введених в дію Указом Президента України № 57/2018 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України 01 березня 2018 року" Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) ". Вид обмежувальних заходів стосується запобігання виведенню капіталу за межі України на користь пов'язаних з банками осіб.