RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Українці б'ють рекорди під час війни: цікава статистика від Нацбанку

Обсяги фондування, зокрема динаміка гривневих депозитів, свідчать про довіру українців до банківської системи України. Нацбанк порівняв дані станом на 29 квітня з цифрами на початок року й на початок повномасштабної війни та виявив, що Обсяги гривневих коштів фізичних осіб відчутно зросли в обох випадках.

Читайте також: Фінансова ситуація в Україні поки що стабільна, дуже важливий наступний крок - економіст

Про це повідомили в пресслужбі НБУ.

За даними Нацбанку, незначний відплив коштів у перші два місяці 2022 року унаслідок інформаційного тиску компенсувався зростанням депозитів у березні. Водночас частка коштів на вимогу оновила максимум.

"Кошти юридичних осіб із початку року зменшилися, переважно це відбулося через подальші виплати зарплат за одночасного зменшення виручки", - пишуть у пресслужбі, зазначаючи, що впродовж 2 місяців війни у цій категорії відбулось зростання.

У загальному обсяг коштів станом 29 квітня зріс на 74 млрд грн у еквіваленті (за коштами юридичних та фізичних осіб в усіх валютах за фіксованим курсом) порівняно з початком повномасштабної війни.

"Висока довіра клієнтів забезпечує банківському сектору стабільно високий рівень ліквідності, незважаючи на воєнні ризики, що є запорукою його стійкості та надійності", - резюмували в НБУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що НБУ поступово послабляє обмеження на купівлю валюти.