RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Райське" життя: журналіст показав розміри зарплат на окупованому Донбасі

Замість обіцяних Росією "московських" зарплат, жителі окупованого Донбасу здебільшого працюють за копійки. Про це у своєму блозі пише журналіст Денис Казанський.

Він порівняв зарплати трудящих в окупованих містах із заробітками в іншій частині України. За словами Казанського, в перерахунку за курсом 1 до 2 більшість зарплат в ОРДЛО не дотягують до української "мінімалки".

Для прикладу журналіст навів дані з сайту центру зайнятості так званої "ДНР". Агроному в Амвросіївці пропонують зарплату в 6000 руб (3000 грн), бухгалтеру — 2000, 2300 і 2500 грн.

Не краща ситуація в окупованому Донецьку. Аудитору з досвідом роботи пропонують зарплату в 4000 грн., бухгалтеру і того менше - 3833 рубля на місяць (1900 грн).

При цьому в Харкові заробітні плати значно вище. Журналіст для прикладу наводить оголошення з сайту вакансій, де зазначено, що водієві трамвая обіцяють платити 5000-7000 грн. щомісяця.

Також Казанський порівняв доходи покрівельників в Харкові та Донецьку. Якщо в окупованому місті фахівець може розраховувати максимум на 6000 рублів на місяць, то в Харкові він отримує 10 тисяч гривень (20 тис. руб).

"Сучасний Донбас — вітрина російського світу. Розорені міста, бідність, рабська праця — ось все, що в сухому залишку принесла Росія "російськомовних співвітчизників" в Донецьку", - підсумував Казанський.

Раніше Дмитро Тимчук розповів, як потрапили в халепу з зарплатами кримські зрадники України.