RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Укрзалізниця" потрапила в гучний корупційний скандал, пов'язаний з Януковичем: деталі

"Укрзалізниця" закупить машини в 5 разів дорожче аналогів у підприємства, пов'язаного з екс-президентом України Віктором Януковичем.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Уточнюється, що "Укрзалізниця" збирається закупити у ВАТ "Каховський завод електрозварювального устаткування" рейкозварювальні машини загальною вартістю 156 млн грн. Зокрема, кожна одиниця КСМ-007 обійдеться УЗ в 38,99 млн грн.

"У цей час в Росії виготовляють аналогічні рейкозварювальні машини МСК-01, які також розміщені на шасі DAF. Однак їх вартість озвучена виробниками на рівні $270 тис. за одиницю. За нинішнім курсом це відповідає сумі в 7,5 млн. грн. або в п'ять разів дешевше, ніж купує рейкозварювальні машини "Укрзалізниця", - зазначає видання.

Зазначається, що ВАТ "Каховський завод електрозварювального устаткування" належить Ярославу Нікітіну (25,7% акцій) і АТ "ЗНДВКІФ "Інфраструктурні проекти" (63,7% акцій), яким в свою чергу володіє Лебідь Андрій Владиславович та його батько Лебідь Владислав Олександрович.

"Останнього ЗМІ називають одним з "смотрящих" "Укрзалізниці" і пов'язаних з родиною екс-президента Віктора Януковича. Його називають серед людей, які контролювали діяльність компанії "Прем'єр-Лізинг", яка уклала з "Укрзалізницею" за Януковича контрактів на 25 млрд грн", - відзначають "Наші гроші".

Як повідомляв "Апостроф", раніше "Укрзалізниця" жорстко "кинула" українців з квитками, через що також розгорівся неабиякий скандал.