RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Курс 37-38 гривень за долар не за горами: українцям розповіли, чого чекати від курсу валют

Найближчим часом курс долара в Україні тільки зростатиме і може досягти позначки в 37-38 гривень за 1$.

Про це у коментарі "Сегодня" розповів аналітик Максим Орищак.

За його словами, в умовах воєнного стану в Україні різко впали обсяги продажу долара.

Більше того, як попереджає Максим Орищак, держава близька до дефолту, хоча США та ЄС фінансово допомагають офіційному Києву.

"Має бути скорочення пенсійних та соціальних виплат. Тобто незважаючи на формальний рівень достатності ЗВР, наприклад, що не дозволяє оголосити дефолт в Україні, у нас фактично є втрачені території країни, падають доходи населення і скорочується кількість робочих місць. Це не може позначитися позитивно на банківському секторі України, а отже, доведеться друкувати гроші та підтримувати формальні показники в нормі", - продовжив аналітик і додав, що в подібних умовах національна валюта не може зростати, а після закінчення повномасштабної війни на Україну чекає фінансовий колапс.

Орищак запевнив, що плачевна ситуація в економіці може бути пов'язана не лише зі вторгненням ЗС РФ, а й зі світовим інфляційним тиском, який останнім часом б'є рекорди.

Аналітик не виключив, що найближчим часом курс долара в Україні становитиме 37-38 гривень/$ і закликав українців не звертати увагу на валютні котирування, оскільки в цій ситуації важливіше подбати про достатність харчування протягом наступних років.

Також читайте матеріал "Апострофа": Упаде або зміцніє: скільки коштуватиме долар до кінця літа