RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Україна підписала важливий військовий контракт з Туреччиною: фото

Представники українського держпідприємства "Спецтехноекспорт", яке входить до складу "Укроборонпрому", уклали контракт з турецькою компанією "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu" ("MKEK") на поставку 120 мм керованих ракет "Конус", виробництва ДП "Промінь".

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки 120 мм керованих ракет "Конус" і пристроїв наведення для їх інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом в результаті часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть виготовлятися на потужностях MKEK.

Парафування договору дозволило узгодити питання вартості і строків поставок, а також - інші умови реалізації домовленостей. Завершення процедури підписання і початок виробництва експортної партії ракет заплановано на найближчі тижні.

Керована ракета "Конус" розроблена ДП "ГККБ" Луч "для стрільби з танкових гармат калібру НАТО - 120 мм. Ракета здатна вражати ціль на відстані 5 км, що значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танка і пробити до 800 мм броні.

Перевагою співпраці з MKEK є можливість поставляти високоточну зброю не лише турецьким Збройним Силам, а й збільшити присутність української продукції на інших ринках, які експлуатують танки з 120 мм гарматами і активно співпрацюють з турецьким ОПК - зокрема, це країни Близького Сходу і Південно-Східної Азії.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Україні збираються налагодити виробництво власних бойових вертольотів, розробкою якої будуть займатися як державні, так і приватні підприємства.