RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Стало відомо про серйозну загрозу для нового ринку електроенергії

Окружний адміністративний суд Києва 1 липня призупинив дію постанови НКРЕКУ від 7 червня 2019 року, якою були встановлені тарифи для НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії та послуги диспетчерського управління на друге півріччя.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

За інформацією прес-служби, рішення прийнято для забезпечення адміністративного позову акціонерного товариства "Нікопольський завод феросплавів", який входить в групу Приват.

Як зазначив керівник НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук, рішення Окружного адміністративного суду Києва "призведе до колапсу нового ринку електричної енергії, оскільки призупинення постанови регулятора були прийняті саме для забезпечення нових алгоритмів роботи ринку".

"Незастосування цих тарифів унеможливлює оплату електроенергії, яка втрачається в магістральних мережах, компенсацію виробникам, які працюють за зеленим тарифами, а також оплати допоміжних послуг, тобто підтримки резервів в ОЕС України. А значить робить неможливим функціонування нової моделі ринку", - говориться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", європейське ЗМІ заявило про рейдерську атаку Коломойського на український енергоринок.