RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Рівень - нижче норми: в Україні розгорівся конфлікт через роботу водосховищ

Держкомпанія "НЕК Укренерго" змушує працювати компанію "Укргідроенерго" в передаварійному або аварійному режимі.

Про це йдеться в листі в.о. генерального директора "Укргідроенерго" Вадима Рассовський на адресу Укренерго, яке є в розпорядженні LIGA.net .

У листі йдеться, що через відсутність резервів на балансуючу енергію на теплоелектростанціях і низькою розвантаження гідроелектростанцій в денний період, робота Укргідроенерго в нічний час призводить до додаткових збитків.

Причиною цього вказуються некоректні граничні ціни на балансує ринку.

"Укргідроенерго звертається до Укренерго з вимогою провести перерахунок небалансів за липень 2019 року, а також підкреслює неможливість надання послуг в автоматичному і ручному вторинному регулюванні частоти і потужності з 1 серпня на бездоговірних і безоплатних засадах", - йдеться в листі.

Згідно з листом, через проблеми, що склалися рівень води в Київському та Кременчуцькому водосховищах опустилися нижче норми.

За словами співрозмовника ЕП , де-факто енергетичний ринок функціонує в аварійному режимі після введення нового ринку електроенергії.

"Диспетчери в Укренерго" зашиваються ". Їм доводиться утримувати систему вручну, оскільки програмне забезпечення не працює", - повідомило джерело.

Як повідомляв "Апостроф", Коломойський вивів своїх працівників на мітинг, щоб отримати пільгові тарифи на електроенергію для своїх підприємств .