RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Проблеми зі зброєю для ЗСУ: генерал розповів про масштаби крадіжок

В Україні є хороша зброя і треба працювати виходячи з бюджету і не красти.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"У нас є ракетні комплекси, які не гірше Javelin - це і "Корсари" і "Скіфи" з новітніми головками наведення і новими бойовими можливостями, і наші радіотехнічні комплекси, які знешкоджують систему наведення вогню у противника, які фактично кращі в світі після США", - заявив він.

На думку Маломужа, в даній ситуації треба розвивати ці напрямки. Також слід танкові можливості, адже на базі "Оплоту" створюються новітні розробки, які за деякими параметрами переважають над західними аналогами.

"Тобто треба не прибіднятися, а працювати виходячи з бюджету і не красти. Треба не робити відкати по 30 відсотків від кожного оборонного замовлення, а формувати свої новітні озброєння і передавати їх у війська. А не зробили 1-2 примірника - і все, як це відбувається на сьогоднішній день", - зазначив генерал армії України.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Україна може забезпечити армію зброєю і без Заходу: в чому головна проблема".