RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​США заговорили про санкції проти Туреччини через військовий контракт з Росією

Адміністрація президента США розглядає введення санкцій щодо Туреччини через закупівлю російської системи ПРО С-400.

Про це повідомляє Bloomberg.

Відзначається, що США розглядають три пакети санкцій щодо Туреччини, яку, як вважається, серйозно вплинуть на економіку країни. Найбільш активно розглядається можливість введення санкцій проти кількох компаній в оборонному секторі Туреччини, передбачених законом CAATSA. Пакет націлений на компанії, що ведуть бізнес з Росією.

За даними джерел видання, США можуть ввести санкції вже в липні, як тільки Туреччина почне отримувати компоненти системи С-400.

Сполучені Штати кажуть, що С-400 становлять загрозу для американської програми винищувачів F-35, тому Туреччина може бути виключена з цієї програми.

У вівторок, 18 червня, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна дуже скоро отримає російські зенітно-ракетні комплекси С-400. Також глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про незмінність позиції офіційної Анкари з оборонного контракту з Росією.

Глава турецької дипломатії сказав, що Анкара не прийме вимог США по ЗРК С-400.

Як повідомляв "Апостроф", канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що підтримує ідею повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи, але за умови виконання певних умов з боку Москви.