RU  UA

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Не уникнути: в Росії визнали серйозні проблеми в економіці

Питання закредитованості населення негативно вплине на російську економіку в 2021 році, заявив глава Мінекономрозвитку Максим Орєшкін в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

"Безболісно точно вже не вийде. Давайте не збільшувати проблему в розмірі, що не відсувати її туди", - сказав політик, додавши, що до 2022 проблема призведе до "вибуху" в економіці.

За словами Орешкіна, відомство розробляє заходи, які дозволять сповільнити зростання кредитування.

Раніше між Центробанком і Мінекономрозвитку виникла дискусія про вплив зростання споживчого кредитування на економіку Росії. Регулятор опублікував доповідь, згідно з яким в першому кварталі 2019 року ВВП Росії зріс на 0,5 в річному вираженні. У ЦБ вважають, що єдиним драйвером економіки було зростання числа споживчих і автомобільних кредитів.

З цим не згоден Орєшкін, який заявив, що без обмежень по платежу до доходу на ринку "надувається міхур". На думку міністра, в результаті ситуації, що склалася Росія може зіткнутися з соціальними і економічними наслідками вже в 2021 році.

Як повідомляв "Апостроф", група конгресменів внесла до Палати представників Конгресу США законопроект, що передбачає санкції проти 24 високопоставлених співробітників ФСБ. Приводом для введення обмежень названий інцидент в Керченській протоці, де в листопаді 2018 року російські прикордонники захопили три українських судна з 24 членами екіпажів.