RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​В Україні запрацював новий закон про підтримку кіно: що змінилося

Законопроект №1074 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії" в середу, 25 вересня, набув чинності.

Закон був опублікований у виданні "Голос України" 24 вересня.

Документ вступає в силу з дня, наступного за днем опублікування.

Законом вносяться зміни до Бюджетного кодексу, якими забезпечується стабільне фінансування кінематографії в Україні шляхом закріплення захищених статей державного бюджету, і змінюються підходи до держфінансування кінематографії. Також законом передбачено створення відповідних механізмів для залучення приватних коштів в зазначену область.

Нагадаємо, вчора проект закону був опублікований у виданні "Голос України".

"Документ спрямований на забезпечення реалізації механізмів, закладених в Законі" Про державну підтримку кінематографії в Україні ", і врегулювання питання фінансової підтримки державою втілення проектів в сфері кінематографії. Встановлюється, зокрема, що окремі платежі від суб'єктів кінематографії, пов'язані з отриманням ними державної підтримки , будуть зараховуватися до спеціального фонду держбюджету і направлятися на державну підтримку кінематографії. Реалізація норм Закону сприятиме розвитку киноіндустріі в Україні, а також залучення інвестицій в цю сферу ", - йдеться в повідомленні.

Видання "Детектор медіа" при цьому пише, що "прийняття змін до Бюджетного кодексу щодо державної підтримки кіно було необхідною умовою для того, щоб запрацював закон" Про державну підтримку кінематографії ", який був прийнятий ще в 2017 році. Також необхідно було внести зміни в митний і Податковий кодекси, які були прийняті в листопаді 2017 року".

Аналогічний законопроект вже був поданий до Верховної Ради в жовтні 2015 року народними депутатами Оленою Кондратюк, Ольгою Черваковою, Ігорем Гриніва, Іриною Подоляк, Олександром Абдулліним і Олег Медуниця. Він був прийнятий в першому читанні в березні 2016 року, але до другого читання він так і не дійшов.

За словами колишнього глави Комітету з питань культури і духовності, нинішнього члена Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Миколи Княжицького, законопроект від депутатів "Слуги народу" є ідентичним до представленого в 2016 році.

Як повідомляв "Апостроф", в виданні "Голос України" опублікували законопроект №1047, який передбачає штрафи за руйнування доріг перевантаженим транспортом.