RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

БЕБ розкрило масштабну схему в компанії мільярдера Жеваго: йдеться про мільярди

Бюро економічної безпеки (БЕБ) виявило, що "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" мільярдера й учасника "батальйона Монако" Констянтина Жеваго недоплатив податків у державну казну в розмірі 2 млрд грн.

Про це повідомили в пресслужбі БЕБ.

Детективи Бюро повідомили про підозру головному бухгалтеру підприємства, яке протягом 2018-2021 року підробляло офіційні документи, зокрема, змінювало дані про зарплати та інформацію про використання родовищ залізняку.

Читайте також: "Постригти" Жеваго: чому влада взялася за олігарха

"Проведена в ході досудового розслідування комплексна судова експертиза встановила, що сума завданих державі збитків через ненадходження до бюджету рентної плати за користування надрами становить майже 2 млрд грн", – наголосили в пресслужбі.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. БЕБ встановлює усіх осіб, що можуть бути причетними до несплати податків.

Як відомо, "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" входить до групи компаній Ferrexpo, власником якого є Жеваго. Ордер на його арешт Україна видала ще у 2019 році за підозри в розкраданнях і відмиванні грошей, пов'язаних зі зникненням 113 млн доларів із збанкрутілого банку "Фінанси та кредит".

У зв'язку з цим мільярдер тривалий час переховувався за кордоном і увійшов до так званого "батальйону Монако", однак через бажання не пропустити щорічне зібрання "еліти" в Куршавелі, його затримали представники кримінальної поліції Франції 27 грудня.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чому СБУ взялася за олігарха Коломойського.