RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Транспорт та зв'язок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Раді знову спливла скандальна ідея про контроль над мобільним зв'язком

Депутати Верховної Ради пропонують зобов'язати операторів мобільного зв'язку надавати свої послуги на основі укладання договору з наданням абонентом особистих даних. Також пропонується дозволити операторам блокувати "сірим" мобільним терміналів доступу до своїх мереж.

Про це говориться в законопроекті №1083.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що пропонуються ключові зміни в роботу інформаційно-телекомунікаційного ринку України.

Зокрема, йдеться про відновлення ведення національного реєстру унікальних ідентифікаторів IMEI-кодів телефонів. У разі прийняття законопроекту, операторам дозволять блокувати телефон, IMEI-код якого не внесено до зазначеного реєстру.

Документ також передбачає укладення договору про обслуговування абонентів з наданням особистих даних абонентів-фізичних осіб.

Раніше, 16 січня 2014 року, Верховна Рада більшістю в 235 голосів фракцій ПР, КПУ і позафракційних депутатів прийняла бюджет на 2014 рік разом з пакетом обмежувальних законів, які назвали "диктаторськими законами".

Як повідомляв "Апостроф", в Україні пропонують ввести обов'язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв'язку , що передбачає збір їх персональних даних телеком-операторами. Детальніше читайте в матеріалі - Мобільний зв'язок за паспортами: у чому Україна буде схожа на Росію.