RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Відкрили до приїзду Ніксона: фото популярного кафе в Києві в 1970-ті роки

У мережі з'явилися унікальні кольорові фото київського кафе "Пінгвін", яке було збудовано спеціально до візиту президента США Річарда Ніксона у 1972 році.

Унікальні фотографії опубліковані у соціальній мережі Facebook.

Читайте також: Унікальні розписи залишилися лише на фото: як виглядав Успенський собор у Києві в день вибуху, фото

"1970-і роки. Кафе "Пінгвін" на вулиці Фрунзе (зараз Кирилівська), 125. Його відкрили у 1972 році авральними темпами напередодні приїзду до Києва Річарда Ніксона", - йдеться у повідомленні.

Згідно з міськими легендами, "Пінгвін" був побудований спеціально до приїзду до Києва американського президента Річарда Ніксона. Сталося це 1972 року. За планом візиту високий гість мав побувати в Інституті надтвердих матеріалів на вул. Автозаводський. По дорозі йому мали як би ненароком показати нове модне кафе-морозиво в стилі західних роудхаусів (придорожних закусочних), спішно побудоване на місці старого гастронома. Але візит Ніксона на Куренівку з якихось причин не склався, а "Пінгвін" продовжив роботу і мешканці столиці, бідної на прогресивні заклади громадського харчування, приїжджали до симпатичного кафе з усього міста.

Після розвалу Союзу кафе перейшло у приватну власність, пережило бурхливі 90-ті. А у вересні 2011-го місце "Пінгвіна" посів банальний гастроном. Зважаючи на все, тепер уже справді кінець. Радянське кафе, що пережило роки дикого капіталізму, тихо закрилося, лише рік не дотягнувши до свого сорокаріччя.

Раніше "Апостроф" розповідав, як виглядала Володимирська вулиця на початку ХХ століття.

  • Вас також може зацікавити:

Парадна брама стародавнього Києва: як виглядали Золоті ворота в 19 і 20 століттях

Не дізнатися: як виглядав Андріївський узвіз у Києві у 1860-х роках, фото

Виникла з Іванівського шляху: архівні фото та вулиці Інститутської у Києві