RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Завдав збитків на 40 мільярдів: у Києві судитимуть колишнього чиновника

В Києві підозрюють заступника голови КМДА в ухиленні від ліквідації наслідків екологічного забруднення на заводі. Сьогодні загальний обсяг ртуті там сягає близько 200 тис. тонн.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Заступнику голови КМДА та колишньому ліквідатору ВАТ "Радикал" повідомлено про підозру за фактом ухилення від проведення відновлювальних заходів з ліквідації наслідків екологічного забруднення (ст. 237 КК України). Чиновник з 2014 року є головою міжвідомчої робочої групи з розв’язання екологічних проблем ВАТ "Радикал".

"Упродовж 2014-2021 років на території заводу "Радикал" не проведено жодного заходу, спрямованого на ліквідацію наслідків екологічного забруднення, а також заходів з демеркуризації цієї території", - зазнчають у прокуратурі.

За інформацією прокуратури, загальний обсяг ртутьвмісних речовин там сягає вже близько 200 тис. тонн. Забруднення спинило шкоду в розмірі понад 40 млрд грн.

Також повідомлено про підозру колишньому ліквідатору ВАТ "Радикал".

Раніше "Апостроф" повідомляє, що в Києві вимагали у ветеранів АТО хабарі у розмірі від 3 до 5 тис доларів, щоб оформити інвалідність.