RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У мережі посміялися над відео з відкриттям з'їзду партії в Києві

У мережі висміяли відео, зроблене на відкритті з'їзду партії "ДемАльянс", на якому учасники приймуть рішення щодо запуску нової політичної сили.

Відео, на якому перед учасниками з'їзду виступають музиканти, опублікував на YouTube журналіст Павло Шеремет.

Народні депутати з фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та позафракційна Вікторія Пташник увійшли в партію "Демократичний альянс".

"Так, я написала заяву на вступ в партію. Мене взяли, я вже член партії", - сказала журналісту Пташник, передает "УП".

На питання, чи увійшли в партію Лещенко, Найєм та Заліщук, Пташник заявила: "Вони теж".

Найєм про свій вступ написав у Facebook.

"Для змін у країні недостатньо опинитися всередині системи. Також недостатньо бути іншим - відкритим, прямим, щирим і горіти тим, що ти робиш. Важливо - дійсно важливо! - вчитися, вникати в процеси, набиратися досвіду і намагатися змінювати те, що можеш зараз і тут. Цілком можливо, що при достатній мотивації у вас щось вийде. Але для системних і незворотних змін завзяття і зусиль однієї людини недостатньо. Для цього потрібна команда - партнери і соратники, об'єднані однією метою.

Кілька днів тому я прийняв важливе для себе рішення: написав заяву про вступ до політичної партії ДемАльянс.

Я ніколи не був членом партії. Тривалий час я, як, напевно, і багато хто, хто читає цей текст, ставився до членства в партії з іронією і легкою зневагою. Як до чогось, що обмежує свободу, накладає зобов'язання. Але один у полі не воїн. Завдання, які я і наше покоління ставимо перед собою, вимагають об'єднання зусиль багатьох людей, без довіри до яких рухатися вперед неможливо.

ДемАльянс - це не випадковий і не технологічний вибір. У команді багато людей, яких я знаю і підтримував протягом останніх семи-восьми років. Разом зі мною в партію вступило безліч інших людей, яким я довіряю, і незабаром вони самі повідомлять про свій вибір.

Незабаром партію чекають структурні і змістовні зміни - починаючи від статуту і програми партії і закінчуючи зовнішнім позиціонуванням. Всі ці рішення будуть прийматися відкрито, після широкого обговорення з усіма членами партії по всій країні...

Крім цього хочу повідомити, що у зв'язку зі вступом до партії я написав заяву про складання з себе повноважень заступника голови фракції БПП. Вважаю некоректним залишатися на цій посаді, перебуваючи в лавах іншої партії. Докладно пояснювати в мільйонний раз, чому не виходжу з фракції, не стану. Ніякої практичної користі від цього немає - законодавство прописано таким чином, що самостійний вихід з фракції призведе до автоматичного позбавлення мандата і заміною наступним кандидатом за списком.

Вважаю неправильним щодо виборців кидати справу на півдорозі. Я вірю і знаю, що у нас все вийде. У нас немає іншої опції", - написав Найєм.

Як повідомляв "Апостроф", навесні стало відомо про створення політичної партії під керівництвом нинішнього губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі.