RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Кримське питання: Джемілєв розповів про профілактичну бесіду з Савченко

Пропозиції відкласти вирішення питання Криму безпідставні, незалежно то того, хто їх висловлює.

Таку думку висловив лідер кримсько-татарського народу, народний депутат і уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, слова народного депутата Надії Савченко про те, щоб вирішувати питання Криму через 15-20 років, йдуть врозріз з національними інтересами.

"Мене обурило це вальяжне "відкласти на 15-20 років проблему Криму", як ніби мова йде не про батьківщину твого народу, не про частину твоєї країни, а про партію товару. Я розумію, потрібно продавати ці свої вагони, колеса, труби Росії, це важливо, але не плутай національний, державний інтерес зі своїми інтересами", - заявив Джемілєв.

За його словами, є також і обгрунтування того, що аналогічну думку висловлював і Віктор Пінчук.

"Існує ще теорія пояснення причини, чому Пінчук так вирішив. Що у Путіна зараз справи такі погані, що він всі свої приховані резерви вирішив кинути", - зазначив Джемілєв.

Також він розповів про те, що з Савченко щодо її заяви вже була проведена профілактична бесіда.

"Савченко я взагалі не хотів би коментувати. Чубаров з нею вже провів профілактичну бесіду. Своєрідна вона жінка. Савченко не тією справою займається, це не її сфера взагалі - політика", - підсумував Джемілєв.

Більше про те, чому Путін не залишить Крим, хто повинен зупинити мілітаризацію півострова і як влада працює в напрямку деокупації Криму, читайте в повній версії інтерв'ю Мустафи Джемілєва.