RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

РФ використовує Євробачення-2017 як майданчик у своїй гібридній війні - Муждабаєв

Росія використовує "Євробачення" в якості майданчика для ведення гібридної війни, посилаючи в якості представниці на конкурс до Києва співачку Юлію Самойлову, яка виступала в аннексированном Криму.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав журналіст Айдер Муждабаєв.

"Росія відправляє до Києва на Євробачення свою громадянку, яка завідомо незаконно перетинала кордон України, плюючи на наш суверенітет, виступала на окупованій території. Що хотіла сказати Росія – абсолютно зрозуміло. Росія готувалася до скандалу. Відразу після того, як Джамала перемогла на Євробаченні і стало зрозуміло, що конкурс пройде в Києві, я заявляв, що Росія обов'язково буде готувати провокації. РФ використовує Євробачення не як пісенний конкурс, а як ідеологічний майданчик у своїй гібридній війні.

І ось вони без жодного відбору призначили кандидата Юлію Самойлову, цинічно вибравши виконавицю на інвалідному візку, щоб потім показати жорстокість українців, які не будуть її приймати. І вона на це погодилася сама. Це повне моральне падіння путінської Росії як у гуманітарному, так і в політичному сенсі. Вибір дівчини, яка пересувається на інвалідному кріслі, – для них нормальний пропагандистський хід", - зазначив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", голова МЗС України Павло Клімкін назвав участь російської співачки Юлії Самойлової в "Євробаченні-2017" черговою провокацією з боку РФ.