RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Нищук заявив про перегляд списків заборонених в Україні російських артистів

Міністр культури Євген Нищук сказав, що на даний момент міжвідомча комісія переглядає списки діячів культури РФ, яким заборонений в'їзд в Україну.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз у нас створена міжвідомча комісія, де за участю представників Служби безпеки України, працівників Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, професіоналів, експертів, представників медіакомпаній, в якій йде перегляд тих списків, які ще з тих часів, коли вони "скопом" пішли, де, ви знаєте, спочатку був той, хто підписався, а підписалися...ну ви знаєте, як там було. Після того можливо він нічого не говорив і їх (списки – ред.) очевидно необхідно переглядати", - зазначив Нищук.

Він підкреслив, що з'явилися нові артисти, які не просто негативно висловлюються на адресу України, а являють собою певну загрозу безпеці нашої країни своїми діями.

"Це знаходиться в площині і Ради національної безпеки і оборони, який виносить певні санкції або на 1 або 3 роки, по-різному", - говорить міністр.

Нищук повідомив, що в Мінкульті є група людей, яка обробляє звернення щодо тих чи інших діячів культури і направляє матеріали в СБУ.

"Так було в відношенні деяких співачок, які планували виступу в певних залах і ці концерти були скасовані. Там були наведені конкретні факти того, що вони були в анексованому Криму або вони висловлювалися неодноразово до української культури або українській державі", - сказав він.

Однак міністр підкреслив, що виступає проти цензури, але вважає необхідними обмеження проти пропаганди.

Про те, чому Київ досі не відібрав звання "народних" артистів РФ з антиукраїнською позицією, читайте в матеріалі "Апострофа".