RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Відхід військ Путіна з Донбасу: влада України назвала терміни

Вже наступного року окупована територія Донецької та Луганської областей перейде під контроль України.

Таку думку "Апострофу" висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак.

"Думаю, що в наступному році вся ця територія під назвою ОРДЛО перейде під контроль України. Далі буде якийсь етап, коли будуть відновлені органи державної влади, правоохоронні органи, забезпечена безпека на цих територіях. Ми повинні розуміти, що, наприклад, Слов'янськ, якщо мені не зраджує пам'ять, чистили від агентури і озброєних бойовиків десь впродовж року. На цих територіях просто повинна функціонувати держава у вигляді виконання законів. А після встановлення безпеки територія просто повернеться до нормального життя і буде жити так, як і вся інша Україна", - сказав він.

Він також зазначив, що після деокупації при роботі з населенням буде використовуватися досвід, який був напрацьований і застосовується в Хорватії на території вже не існуючих сепаратистських республік Сербської Країни і Східної Славонії.

"Ми його будемо використовувати для реінтеграції в соціальне, інформаційне, політичне, фінансове поле тих людей, які перебували на тимчасово неконтрольованих територіях", - зазначив Гримчак.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Україна поверне Донбас в наступного року: розкритий сценарій".