RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Україні розповіли, в обмін на що Москва здасть ватажків ДНР-ЛНР

Російська влада може замінити дратівливих Київ фігур в особі ватажків ДНР/ЛНР Захарченко та Плотницького та їх найближчого оточення, щоб схилити Київ до виконання політичної частини Мінських угод.

Про це повідомив "Апострофу" Дмитро Тимчук, координатор групи "Інформаційний опір".

"Події останніх тижнів можна пов'язати з тими процесами, які відбувалися в так званих ДНР/ЛНР протягом останнього року. Перш за все, це ліквідація фактично всіх "видатних", так би мовити, бойовиків, більш-менш відомих з весни 2014 року, які брали найактивнішу участь в так званій "російській весні". І після ліквідації того ж Мотороли поставало питання, чи буде ліквідовано Захарченко", - розповів Дмитро Тимчук.

За його словами, Захарченко - занадто серйозна розмінна фігура для того, щоб російські спецслужби його просто так ліквідували.

"Захарченко може бути предметом торгу. Якщо Москва буде наполягати на своєму сценарії реінтеграції Донбасу в Україні - ми розуміємо, що РФ збирається повісити відновлення інфраструктури Донбасу, вирішення соціальних проблем на плечі Києва, залишивши цю територію під своїм управлінням - то в момент такого торгу зміна Захарченко якраз і може бути складовою тих переговорів, які можуть вестися. Тобто, прибрати Захарченко і замінити його якийсь менш дратівливою Київ фігурою", - додав Дмитро Тимчук.

Також, за словами експерта, сценарій, який пропонує президент Росії Путін, не дозволяє говорити про вирішення конфлікту за допомогою такої місії. Тобто, по суті, Путін бачить миротворців як охорону спостерігачів ОБСЄ - і не більше ніж. Це може якось підвищити наглядову функцію ОБСЄ, але навряд чи стати ключем до мирного врегулювання конфлікту.

"Москва на цьому тлі може говорити, що йде назустріч побажанням Києва, що вона за миротворчу місію. Відповідно, можемо говорити про те, що якщо бойовики під контролем ОБСЄ припиняють обстріли, а зараз ми бачимо, що в результаті "шкільного перемир'я" інтенсивність бойових дій різко зменшилася, то, якщо будуть виконані перші пункти Мінських угод, то на тлі цієї так званої "миротворчої місії" можна говорити про те, що Київ повинен виконувати свою частину - політичні зобов'язання. А це проведення місцевих виборів, легалізація так званих "народних міліцій" і так далі, і тому подібне", - резюмував Тимчук.

Більше читайте в матеріалі Дмитра Тимчука для "Апострофа": "Кремль може прибрати ватажків ДНР-ЛНР з однією метою - Тимчук".