RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Занадто дрібні цілі: журналіст жорстко пройшовся щодо вимог протестуючих під Радою

Журналіст Сергій Іванов вважає, що заявлені учасниками мітингів під Верховною Радою вимоги є несуттєвими.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я не розумію, чому "велика політична реформа" - це три вимоги, задоволення яких глобально ні на що не вплине", - зазначив журналіст.

"Я не можу збагнути, чому створення антикорупційного суду важливіше, ніж впровадження візового режиму або розрив дипломатичних зв'язків з РФ, націоналізація російського бізнесу, вирішення питання із позбавленням громадянства сепаратистів, законодавчого затвердження механізму імпічменту президента, притягнення до кримінальної відповідальності членів КСУ, які надали Януковичу царські повноваження, нардепів, які голосували за закони від 16.01.14, вбивць Небесної Сотні, і тих посадовців, які покривали їх після Майдану, зокрема трьох генпрокурорів та інших причетних до саботажу", - пише Іванов.

"Чому косметичні зміни до передвиборчого законодавства, які нікому не завадять як і раніше перемагати опонентів не ідеологією, а гречкою, - нагальніші, ніж докорінна правова реформа, з заміною усіх діючих нині суддів, ліквідацією абсолютно марного інституту досудового слідства, впровадженням інституту присяжних і ухваленням нормального КПК замість портновського викидня?", - запитує він.

"Позбавлення недоторканості - безперечно, важлива і потрібна справа, але ж хто з тих, кого її позбавили, сидить? І чи не перебуває цей факт у прямому причинно-наслідковому зв'язку з нелюстрованим суддівським корпусом, яким на паях керують Портнов, Медведчук і АП, а також наскрізь корумпованим і так само нелюстрованим слідчим апаратом?", - додав журналіст.

Детальніше про мітинги під Верховною Радою читайте в матеріалі "Апостроф": "Будемо стояти щоночі до кінця: як у Києві мітингували проти Порошенка".