RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Не поліція і не Нацгвардія: названий головний важіль, яким Аваков може тиснути на Порошенка

Засновник і екс-командир полку "Азов", нардеп Андрій Білецький заявив, що військовослужбовці не підтримають главу МВС Арсена Авакова, якщо той вирішить виступити проти президента Петра Порошенка.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Ви уявляєте, щоб "Азов", "Донбас", ветерани 79-ї аеромобільної бригади і так далі виходили за Авакова і проти Порошенка, наприклад?", - запитує нардеп.

"Не може бути, бо не може бути ніколи. Якщо щось подібне і буде, то це буде історія народу, така, яка була в минулий раз. Але в цей раз нею так не вдасться скористатися кільком особам на трибуні, як тоді було. Тому, коли ви говорите про те, чи є у Авакова важелі, яких варто боятися Порошенко, не думаю, що щось схоже може бути. Найбільший важіль Авакова – це не "Азов". І не Національна гвардія, і не поліція", - додав він.

Білецький підкреслив, що Аваков має політичні важелі тиску на Порошенка.

"Я думаю, що значно більший важіль – це те, що ці сили зараз мають можливість впливу на виконавчу, так і законодавчу гілки влади. Значно великим реальним важелем Авакова є велика фракція "Народного фронту" і висока дисципліна в ній порівняно з БПП. Тому що "Народний фронт" голосує залізно: сказали – голосують, не сказали – не голосують", - говорить він.

"Я маю на увазі роботу в парламенті. Вони зараз можуть проголосувати те, що необхідно влади, або не проголосувати. Я думаю, що це – головний важіль. Головний важіль – велика фракція", - пояснив Білецький.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Андрій Білецький: Трохи часу - і ми обов'язково всіх посадимо".