RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Кадровий голод: названі причини, чому Кремль не замінює ватажків ДНР-ЛНР

Український журналіст Денис Казанський розповів про ставлення Кремля до ватажкам так званих "ДНР" і "ЛНР".

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Там дуже багато чинників, які нам невідомі. Ми розуміємо, що більшість з призначень провадяться на якихось особистих зв'язках і особистих домовленостях, малозрозумілих для нас. Наприклад, я вважаю, що Захарченко тримається досить міцно. Не секрет, що він вже став кумом [помічника президента Росії Владислава] Суркова, який курирує це все, вони практично родичі. І Сурков до нього, я так розумію, не має якихось претензій. З Теслярським гірше. Теслярської вони не беруть на якісь публічні заходи, як, наприклад, відкриття пам'ятника в Ростові, яке нещодавно сталося. Плотницький, мабуть, у такий напівопалі знаходиться", - каже Казанський.

"Ця проблема комплексна: на кого їх поміняють, поміняють. Там накладається дуже багато факторів. Наприклад, кадровий голод. Уявіть, як знайти туди людини, який би був адекватний, керований і разом з тим погодився б на це все", - додав він.

Також журналіст пояснив, чому серед функціонерів "ДНР" і "ЛНР" немає ніяких серйозних українських політиків.

"З усіма цими санкціями ти будеш у світі ізольований. Ти не поїдеш в Америку, ніколи не поїдеш кататися на лижах куди-то в Швейцарію, тобі замовлений вхід скрізь. Ти можеш поїхати тільки в Росію, Казахстан, Абхазію, Білорусь. Ось це твій ареал проживання на все життя або, принаймні, на найближчі десятиліття. Тому, ви бачите, які нардепи від Партії регіонів, більш-менш серйозні люди не встряли в ці історії. Знайшлися якісь незначні напівкримінальні персонажі, які стали "міністрами", але спробуй знайди такого персонажа, який був би не повним ідіотом, і міг би щось дійсно вирішувати і контролювати", - говорить Казанський.

"Плотницький в Луганську, де взагалі завжди був кадровий голод, ймовірно, найкращий вибір з того, що є в розпорядженні цих кураторів. На кого його змінити? Хто зараз міг би там замінити його, я не знаю. Якщо у мене була б така завдання, я б не сказав одразу, кого взяти. Потрібно дотримати ось цей баланс – знайти такого, хто погодиться, хто зможе це все не розвалити і виконувати вказівки. Ці завдання, напевно, вирішуються на даний момент, але поки немає ким замінити. Якщо знайдуть, ким замінити, то, напевно, замінять", - підсумував журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "На Донбасі ненавидять ДНР-ЛНР, а щодо любові до Україні потрібно бути реалістами - журналіст Денис Казанський".