RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Депортація порушить закон: Порошенка попередили з приводу спроб вислати Саакашвілі в Грузії

Адвокат екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Маркіян Галабала сказав, що позов про оскарження позбавлення політика українського громадянства був поданий 29 жовтня.

Про це адвокат повідомив у коментарі "Апострофу".

"Поштою був направлений позов до Вищого адміністративного суду України про оскарження указу президента про припинення громадянства Саакашвілі", - говорить захисник.

Він підкреслив, що депортація Саакашвілі з України не може бути проведена з трьох причин. По-перше, після оприлюднення указу Петра Порошенка про припинення громадянства екс-президент Грузії має статус особи без громадянства, яка постійно проживає в Україні.

"Згідно з законом України про статус іноземців та осіб без громадянства, видача таких осіб не допускається. Це такий специфічний статус, оскільки особа без громадянства може мати два різних статусу – особа без громадянства та особа без громадянства, яка проживає в Україні, - пояснив захисник. – Крім того, у 2015 році Генпрокуратура вже раз відмовила в задоволенні запиту грузинської сторони про видачу Саакашвілі у зв'язку з тим, що такий запит на екстрадицію був політичним переслідуванням, і нічого з тих пір не змінилося. По-третє, Саакашвілі намагається отримати статус особи, яка потребує додаткового захисту у відповідності з законом України, а видача таких осіб не допускається", - сказав Галабала.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Вимотує Порошенка: чи депортують Саакашвілі з України".