RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Криму істерика: Чийгоз зробив заяву щодо звільнення українських політв'язнів

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що після його звільнення у окупаційних властей Криму почалася істерика.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Нічого неможливого немає. Я і мій народ переконався в цьому після мого звільнення. Ніхто не чекав цього, і взагалі я вже підготував сумку на етап в Сибір. Всі вважали, що я сяду і надовго. ФСБшники мені говорили: "Будеш з "червоної" в'язниці в "червону" рухатися по всій країні ("червона в'язниця" – в'язниця з більш жорстким ставленням до в'язнів, – "Апостроф"). І ще не факт, що вісім років відсидить – і вийдеш". Я знав, що це були не погрози, це принцип їх дій. Коли вони це говорили, я просто знав, що так і буде, значить, так вирішено", - говорить Чийгоз.

"І ось зараз в Криму істерика у всіх дешевок (по-іншому не можу назвати, вони внутрішнім світом дешеві, продажні, з ними ніхто не рахується, як вирішили в Москві – так і буде, але вони намагаються щось корчити, тому я їх назвав "дешевками"). Я ніколи з ними переговори не вів, тому що я знав, що це марно. Так от, як би вони проти не були, яку б істерію всі ці роки не вели, заявляючи, що Чийгоз ні за яких обставин з СІЗО не вийде, але це [звільнення] стало можливим, і для мого народу та інших громадян України в Криму це стало символом", - підкреслив заступник голови Меджлісу.

Також він розповів, що попросив президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана посприяти звільненню і українського політв'язня в РФ Олега Сенцова.

"За політв'язням перша зустріч була у Ердогана. Ми його подякували, і я відразу сказав, що буде дуже правильним і символічним, якщо він прийме заходи, проведе переговори по звільненню [українського режисера Олега] Сенцова. Я його бачив лише один-два рази на самому початку, коли мене посадили. Тоді жорсткі умови були. Цей, як у нас кажуть, пацан гідний поваги", - сказав Чийгоз.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "У Криму - терор, там кожного дня гинуть люди - Ахтем Чийгоз про в'язницю, Путіна та причину війни проти України".