RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Переворот у Луганську: в Україні розповіли, як Захарченко "стукав" на Плотницького у Москві

Серед "керівництва ЛНР" після подій в Луганську поширюються чутки, що останні півроку ватажок "ДНР" Олександр Захарченко критикував ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького на зустрічах з російськими кураторами.

Про це пише нардеп, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у своєму блозі на "Апострофі".

"За нашими даними, у вищому керівництві" ЛНР на даний момент існують серйозні побоювання з приводу можливих зачисток людей, які якимось чином пов'язані з Теслярською, тобто людей з його орбіти. Також поширювалася інформація – знову-таки, у вигляді чуток серед керівництва – про те, що Захарченко насправді копав під Теслярської як мінімум останніх півроку, тобто постійно на зустрічах з російськими кураторами під час візитів до Москви розповідав про те, що Плотницький не в змозі контролювати ситуацію на окупованій частині Луганської області", - зазначив Тимчук.

Він додав, що зараз немає доказів причетності Захарченко до подій в Луганську, але конфлікт між ним і Плотницьким назрівав давно.

"На даний момент немає інформації, що Захарченко інспірував ті події, які відбулися в Луганську, або, скажімо так, готував нинішні події разом з Корнетом. Але те, що ФСБ виявилася, на диво, готова до подій у Луганську (тобто моментально перекинула частина сил і засобів, зокрема свій спецназ, на територію, підконтрольну ЛНР), і те що в ніч з 22 на 23 листопада сталася серія диверсій і терактів, спрямована проти "органів управління 1-го армійського корпусу ДНР", у чому, за нашими даними, були задіяні люди з тієї частини "армійського корпусу ЛНР", яка була і залишається лояльною Плотницькому – все це свідчить про те, що цей конфлікт назрівав давно, і Захарченко був до нього готовий однозначно", - констатує нардеп.

Детальніше читайте у блозі Дмитра Тимчука на "Апострофі": "Переворот" у Луганську і втеча ватажка ЛНР: у Москви є два варіанти".