RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Риторика Кім Чен Ина: Рабинович пояснив погрози олімпійської чемпіонки з РФ ядерною зброєю

Російський блогер і фінансист Слава Рабинович назвав заяву російської олімпійської чемпіонки Світлани Хоркіної про ядерну зброю "риторикою Кім Чен Ина" і зазначив, що такі заяви породжені репутацією Росії і її власною.

Про це він написав у колонці для "Апострофа".

"Якщо титулований спортсмен завоював золоту, срібну або бронзову олімпійську медаль, це не говорить про те, що у нього в голові мозок, а не тирса. І коли люди з не самими останніми іменами в спорті починають вживати риторику Кім Чен Ина, то це принижує, перш за все, всю Російську Федерацію, від імені якої така ідіотка як Світлана Хоркіна несе таку маячню", - написав Рабинович.

Він також зазначив, що Росія зараз унікальна тим, що спортсменка не понесе за ці заяви ніякого покарання.

"От якби еквівалент Світлани Хоркіної був би десь в США чи в якийсь інший ядерній державі, і якась спортсменка з США або Великобританії сказала б те ж саме. Цікаво, що з нею взагалі було б - як в публічному полі, так і в правовому? У цьому і полягає репутація, як самої Хоркіної, так і всієї Російської Федерації, яка не створює наслідків для таких висловлювань як з точки зору публічного осуду, так і з точки зору правової оцінки подібним словам", - продовжив він.

Нагадаємо, Хоркіна заявила про те, що Росію не зламати, оскільки у неї є ядерна зброя. Також вона назвала представників МОК "нікчемними".

Детальніше про відсторонення Росії від Олімпіади читайте в колонці Слави Рабиновича для "Апострофа" Путін остаточно "всіх переграв": ядерна зброя не допоможе.