RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Іноземний військовий назвав головні проблеми військової галузі України

Україні необхідно демонополізувати військово-промисловий комплекс для створення конкуренції у цій галузі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів інструктор-волонтер, колишній ізраїльський військовослужбовець Цві Аріелі.

"Наприклад, дуже важливо змінити підхід до забезпечення армії. Маю на увазі ситуацію з "Укроборонпромом". У жодній країні, де існує ефективна армія, система ВПК не монополізована державою. Ні в Ізраїлі, ні в Штатах, ніде. Усі найбільш ефективні бойові машини, літаки та системи виробляються приватними конкурентоспроможними компаніями. Тому що зазвичай державні компанії дуже рідко вміють заробляти гроші. Це у всьому світі так і в усіх сферах. Це стосується і військово-промислового комплексу. Тут дуже важлива і потрібна здорова конкуренція, її важливо забезпечити. Але в Україні традиційно говориться одне, а робиться інше", - говорить Аріелі.

Він вважає, що у військову сферу з моменту початку війни на Донбасі зайшло певну кількість нових людей, які хочуть щось змінити, але їх число незначно.

"Завдяки війні, завдяки тому, що деякі державні діячі, в тому числі генерали-підрядники, самоусунулися, тому що їм було страшно, в систему зайшла певна кількість людей, які хотіли б щось змінити. Точно так само є, напевно, і окремі депутати, яким можна вірити. Але їх так мало і вони настільки розрізнені, що ефекту від їх діяльності не так багато, як хотілося б. Немає такого громадського об'єднання, яке об'єднувало б величезну кількість людей, здатних зайти і разом змінити цілу галузь, ціле міністерство. А це був би реальний спосіб досягти справжніх змін", - підкреслив інструктор.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "В Україні не створили важливу річ на випадок масштабного вторгнення Росії - іноземний інструктор".