RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Не тільки Москва і Петербург: аналітики розповіли, як Путін готується придушувати протести по всій Росії

Президент РФ Володимир Путін підготував свій уряд до протестів, переклавши відповідальність за їх запобігання на губернаторів регіонів і підпорядкувавши собі підрозділи спецназу.

Про це повідомила приватна американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor в матеріалі, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Демонстранти мали загальний набір вимог і були зосереджені в двох головних регіонах Росії, нинішні ж протести поширюються по всій країні і мають різні вимоги - починаючи від зарплат, економічних проблем і корупції. Якщо відповідальність за підтримання спокою буде передана регіональним керівникам, рішення можуть бути адаптовані під конкретні регіони. Ця стратегія також зніме відповідальність з Кремля і дасть йому цапів-відбувайлів, якщо якісь губернатори не зможуть стримати протестні рухи", - повідомили там.

Путін вирішив підпорядкувати собі підрозділи спецназу з метою взяти боротьбу з протестами в свої руки.

"Крім того, Путін оголосив, що підрозділи спецназівців переходять з підпорядкування МВС в Національну гвардію РФ. Таким чином, він зможе давати їм прямі накази придушити заворушення в будь-якій частині Росії. Путін вже розширив повноваження Росгвардіі, яка підпорядковується безпосередньо президенту, додавши їй розвідувальні можливості і поклавши на неї відповідальність за захист регіональних лідерів. Але його останній крок дасть йому можливість вирішувати, де, коли і як боротися з протестами і невдоволенням в регіонах. Такий крок також забирає деякі з тих сил, що залишилися, з рук МВС і вступає в протиріччя з функціями ФСБ, а ці дві сили довгий час боролися за владу в російських регіонах", - говорять експерти.

"Таке рішення дає Путіну прямий контроль над єдиним мобільним підрозділом, який може реагувати на протести по всій країні, а також позбавляє елітних конкурентів (особливо тих, які знаходяться в службах безпеки) такої влади", - продовжили в Stratfor.

Детальніше читайте в матеріалі Путін придумав, як буде придушувати протести в Росії - приватна розвідка США розкрила хитрість.