RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Визнання Росії агресором: з'явився прогноз по новому загостренню ситуації на Донбасі

Президент РФ Володимир Путін не піде на ескалацію на Донбасі, не дивлячись на прийняття Верховною Радою закону про реінтеграцію Донбасу.

Про це повідомив відомий російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю "Апострофу".

"Якби Путін хотів підняти військову ескалацію, йому б не були потрібні ніякі українські закони. Він би тисячу разів знайшов причину. Наприклад, "владу захопила незаконна хунта і знищує братський народ, а ми йдемо на допомогу". А на ескалацію він не піде тільки тому, що прекрасно розуміє, якою буде реакція Заходу і США. і зараз він думає тільки про пом'якшення цієї реакції, а не про те, щоб нарватися на ще більш жорстку", - заявив він.

Піонтковський привітав ухвалення Верховною Радою закону про реінтеграцію Донбасу.

"Звичайно, агресія - це міжнародний злочин. А закон підтримує ті позови, які Україна вже направила до різних міжнародних інстанцій. Також це матеріал для майбутнього трибуналу над військовими злочинцями. Якщо сама жертва сором'язливо не промовляє слово "агресія", то, напевно, дуже важко ставити питання про відповідальність російських керівників. А тепер це сказано - голосно і ясно", - сказав він.

Читайте повністю інтерв'ю Андрія Піонтковського "Апострофу" Для Путіна змінюється все, засоби тиску на Україну вичерпані.