RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Нас там немає" для Волкера не аргумент: в Україні пояснили хитру задумку Кремля в позиції по Донбасу

Росія і підконтрольні їй бойовики розпускають чутки про ескалацію військового конфлікту на Донбасі, щоб випередити події і зняти з себе відповідальність за них.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Нас там немає" для США не аргумент. У них своя розвідка, і коли Волкер розмовляє з Сурковим тет-а-тет, всі все розуміють. А виведення військ - це першорядне питання. Тому заяви про те, що Україні потрібна "гаряча фаза" конфлікту, робляться для внутрішнього споживання в цих "республіках". Їм потрібно нагнітати", - упевнений екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Російські пропагандисти активно нагнітають ситуацію і заявляють про те, що нібито Україна і США хочуть воювати, чого не скажеш про Росію.

Політолог Кирило Сазонов пояснює, що такі заяви робляться через пошук Росією нових козирів для переговорів.

"Останні переговори Суркова з Волкером закінчилися в принципі нічим, тому вводяться нові санкції, і Росії досить важко. У підсумку РФ шукає додаткові козирі для переговорів: або буде загострення на фронті, або ультимативні заяви щодо України. І для цього готується громадська думка як в Росії, так і в ДНР ", - говорить він.

Причину появи чуток про наступ пояснює і аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

"Я не виключаю, що можлива певна ескалація насильства, але заявити про це першими - означає спробувати зняти з себе відповідальність", - вважає він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апостроф" - Велика війна: чим Волкер налякав Росію і бойовиків.