RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Скандал з призначенням аудитора НАБУ: стало відомо про відмову одного з головних кандидатів

Юристка і екс-прокурор США Марта Борщ зняла свою кандидатуру в аудитори Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Про це повідомляє нардеп Єгор Соболєв, який заявляє, що отримав від неї відповідний лист.

"Якщо б призначення відбулося минулого року, я б мала час і можливість виконувати цю роботу. Але зараз мої зобов'язання по роботі не дозволяють мені взяти на себе таку відповідальність", - говориться в тексті листа.

Нагадаємо, нещодавно парламентський комітет з питань запобігання та протидії корупції попросив спікера Верховної Ради Андрія Парубія винести на голосування запропонованих у минулому році кандидатів на посаду аудитора НАБУ: професора Академії адвокатури Сергія Гончаренка, ес-прокурора США Марту Борщ або екс-прокурора Іспанії Карлоса Кастренсану.

Раніше парламент відхилив одну кандидатуру - професора кафедри правосуддя Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександру Яновську.

На даний момент у питанні призначення аудитора НАБУ парламент фактично розділений на два табори: представники коаліції ("Народний фронт", "Блок Петра Порошенко") вимагають призначити новий конкурс, тоді як єврооптимісти, позафракційні депутати та "Самопоміч" наполягають на голосуванні за вказаними вище кандидатур. На даний момент прийти до консенсусу не вдалося.

Детальніше про поточну ситуацію навколо НАБУ читайте в матеріалі "Апостроф": В Порошенка не чекали такої "істерії": хто атакував НАБУ і чого ледь не позбавили Україну