RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 квітня

Всі новини

Журналіст заявив про бажання Луценка відсторонити топ-чиновника Кабміну: опублікований документ

Генеральний прокурор Юрій Луценко в листі до прем'єр-міністру Володимиру Гройсману фактично ініціював відсторонення від посади міністра фінансів Олександра Данилюка.

Про це пише нардеп Сергій Лещенко у блозі на "Українській правді", посилаючись на лист Луценка до Гройсмана від 28 грудня 2017 року.

"Днями я отримав документ, де Луценко ініціює відсторонення міністра фінансів від посади в уряді. Підставою для цього є нібито той факт, що департамент економічних злочинів Генпрокуратури (у народі - департамент Кононенко-Грановського) розслідує справу Данилюка на предмет можливої несплати податків", - зазначив нардеп.

Він звертає увагу, що в рамках зазначеної справи Державна фіскальна служба почала перевірку, а оскільки відомство формально підпорядковується Мінфіну ("тільки формально, оскільки керівника у фіскальної служби немає, а виконуючий обов'язки є людиною Володимира Гройсмана"), то у Олександра Данилюка нібито виник конфлікт інтересів.

Лещенко зазначив, що Луценко просить Гройсмана вирішити це питання, але, крім як шляхом відсторонення від посади Данюлюка, це зробити неможливо.

Зокрема, в опублікованому листі йдеться:

"Стаття 28 закону України "Про запобігання корупції" встановлює, що безпосередній керівник особи або керівник органу, до повноважень якого належить звільнення/ініціювання звільнення з посади протягом двох робочих днів після отримання повідомлення про наявність у підлеглої йому особи реального чи потенційного конфлікту інтересів, приймає рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів, про що повідомляє відповідну особу. Також безпосередній керівник або керівник органу, до повноважень якого належить звільнення/ініціювання звільнення з посади, якому стало відомо про конфлікт інтересів підлеглої йому особи, зобов'язаний вжити передбачені цим Законом заходи для запобігання та врегулювання конфлікту інтересів такої особи".

"…Прошу Вас розглянути питання про вжиття передбачених цим Законом заходів для запобігання та врегулювання конфлікту інтересів такої особи, про що повідомити Генеральну прокуратуру", - наголошується в документі.

Як повідомляв "Апостроф", Юрій Луценко не виключає, що Міхеїл Саакашвілі може бути екстрадований в Грузію.