RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Багато хто зацікавлені: з'явилися дані про плани опозиції щодо об'єднання перед виборами в Україні

"Опозиційний блок" веде переговори з іншими політичними силами щодо об'єднання перед виборами президента і Ради.

Про це "Апострофу" розповів один з нардепів Оппоблоку на умовах анонімності.

"Серйозні переговори почнуться протягом півроку, а остаточний результат ми дамо за місяць до висунення і до виборів", - зазначив він, додавши, що насамперед політики будуть орієнтуватися на соцопитування.

За словами депутата, спочатку партії планують підтримати єдиного опозиційного кандидата на президентських виборах, які пройдуть 31 березня 2019 року, а якщо таке співробітництво виявиться успішним, то в подальшому об'єднатися під парламентські вибори, які пройдуть восени 2019 року.

Співрозмовник "Апострофа" зазначив, що мова йде зокрема про об'єднання з партією "За життя" Вадима Рабіновича. Однак сам Рабинович таке об'єднання публічно не підтримує.

Також Оппоблок розглядає можливість об'єднання з політичною силою "Відродження" (лідери Віктор Бондар та Віталій Хомутинник) і нещодавно створеної партією "Основа" Сергія Тарути.

"Зацікавлені в об'єднанні багато, тому що зараз хороші показники, але є ті, хто не готовий знімати свої кандидатури з-за амбіцій, кожен хоче бути лідером. Але якщо координування під президентські вибори дасть свої результати, то потрібно об'єднання з одним лідером", - каже нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Проти Порошенка готують новий фронт, але є проблеми