RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Погано для України і ще гірше для Грузії: в Європі і США відреагували на висилку Саакашвілі

Стала відома реакція зарубіжних політиків на екстрадицію лідера "Руху нових сил" Саакашвілі в Польщу, якого 12 лютого затримали в ресторані "Сулугуні".

Про це пише Голос Америки.

Деякий час в інформаційному просторі ходили розмови, що Саакашвілі можуть депортувати до Грузії. Там його вже заочно засудили до трьох років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

За словами заступника помічника міністра оборони США Майкла Карпентера, такий результат негативно позначився б на Україні і ще гірше на Грузії.

"Погано для України і ще гірше для Грузії. Застосування закону через низькі політичні мотиви може і має ауру законності, але є поганим рішенням з точки зору політики. Саакашвілі не герой, але це погане вирішення ситуації", - написав він у своєму Twitter.

Пізніше з'ясувалося, що екс-президента Грузії відправили до Польщі. Але і такий варіант негативно сприйняли деякі європейські політики, зокрема колишній міністр закордонних справ Швеції, радник Порошенко, Карл Більдт.

"Позбавлення Саакашвілі його єдиного громадянства є очевидним порушенням його прав людини. Примусова депортація тільки погіршує ситуацію", - пише Карл Більдт у своєму Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося нове відео затримання Саакашвілі в Києві. Дивіться також перше відео затримання Саакашвілі в київському ресторані.

Всі подробиці читайте тут - Прикордонники затримали Саакашвілі і видворили його в Польщу: що відомо на даний момент.