RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Громадський діяч звинуватив Саакашвілі у політичному маразмі

Активіст Дмитро Карп шокований змінами, які сталися з Михайлом Саакашвілі за час його перебування в Україні.

"Нескінченні істерики, агресія до українських журналістів, які наважуються задати незручні для нього питання, розповіді про бариг, молдован та олігархів. “Якщо я Вам не подобаюсь, то ви продажний порохобот”. Як міг двічі президент цивілізованої країни опуститись до такого рівня політичного маразму, я не знаю. Вік, стрес, зіркова хвороба, влив речовин, які змінюють свідомість?", - пише Карп в своєму блозі на Цензор.нет.

"Мене бентежить те, що своїми діями колишній президент Грузії маргіналізує частину українського суспільства, розпалює агресію в українцях, у яких емоції переважають над критичним мисленням. Вони готові цілодобово слухати про бариг, штурмувати Жовтневий Палац, щодня оголошувати Імпічмент президенту та звільняти Верховну Раду, але на питання, що буде на наступний день після “їх перемоги над баригами”, відповіді не мають жодної. Вони дійсно вірять, що пентхаус на Костьольній їх лідеру надали добрі люди безкоштовно, що офіс партії Саакашвілі в Музейному провулку коштує кілька тисяч гривень, що обід в “Сулугуні” оплачує бабуся та дружина", - продовжує активіст.

В своєму блозі він нагадав про нібито співпрацю Саакашвілі в Одесі з олігархом Борисом Кауфманов, про участь колишнього губернатора Одещини в агітації нардепа від БПП Березенка.

"Аудиторія, яку кормить Саакашвілі своїми барижними балачками надзвичайно лабільна і готова швидко змінювати вподобання, головне, щоб з’явився новий месія, який більш яскраво розповість про бариг і корупціонерів. Розчаровуються та зачаровуються вони швидше, ніж Саакашвілі встигає перетинати український кордон. В принципі настав вже час розчаровуватись та шукати нового месію, старий вже зіпсувався та став токсичним навіть для вічних низькорейтингових опозиціонерів, які весь час шукають нові торпеди, щоб доїхати до чергових виборів", - додав Карп.

"Шановні обожнювачі Саакашвілі, чи задавали ви собі питання, чому колишній президент, ніби успішна людина, вже не молода, не проводить свій час з родиною, не виховує сина, не навчає майбутні політичні еліти, не займається соціально важливими проектами тощо. Є безліч цікавих та корисних речей для людини його статусу. Натомість він ставить палатки під українським Парламентом, порушує український кордон, стає фігурантом кримінальних проваджень", - пише активіст.

"Навіщо? Заради чого? Заради українців? Ви самі вірите в таке пояснення? Це звичайний азарт афериста, сильніший за будь-які наркотики, і цієї залежності важко позбутись. Всі чули про рейдерів підприємств, навіть про рейдерів великих корпорацій. Але уявіть собі рейдера цілих країн! Це ж найвищий пілотаж, це Оскар в міжнародному клубі аферистів. Але самостійно рейдернути країну неможливо, тут потрібна серйозна підтримка зі сторони. Хто стоїть за його спиною? США? Навряд. А питання вкрай важливе, бо рейдера вони змінять на іншого месію, а от спроби рейдерського захоплення не припинять, хіба що гроші закінчаться, бо справа ця затратна", - резюмує активіст.