RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Створюють розкол в Україні: на Заході озвучили прогноз щодо майбутнього ДНР і ЛНР

Терористичні організації "ДНР" і "ЛНР" нелегітимні в очах місцевого населення, але використовуються для розколу українського суспільства.

Про це розповів "Апострофу" британський полковник Глен Грант, який раніше працював радником в Міністерстві оборони України і є автором резонансної статті про проблеми в українській армії.

"Як військові організації це - частина Росії, посилена закликом на місцях. У цьому плані це просто частина Росії, у них немає військових перспектив. Думаю, те ж саме і в разі їх шансів на виживання як організацій. У них немає ніякого голосування, ніякої легітимності організацій. Тому вони зникнуть. Адже якщо у вас немає легітимності серед власного населення, ви не можете довго існувати як організація", - повідомив він.

Грант зазначив, що Росія має плани, пов'язані з бойовиками.

"Росія просто намагається зберігати тиск на український уряд, щоб створити розкол в Україні. І в певному сенсі їй це вдається. Це ж, напевно, обходиться Росії дуже дорого. Однак це одна з причин, чому я думаю, що Росія ще з цим не закінчила: вона до сих пір підсилює ці дві "республіки", надсилає зброю, спорядження і людей. Вони б не робили цього, якби не мали подальшої мети ", - розповів він.

Детальніше читайте в інтерв'ю Глена Гранта "Апострофу" Україна повинна бути готова, що Путін розширить війну за межі Донбасу.