RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Названо ім'я одіозного нардепа, який жодного разу не з'явився на допит щодо злочинів проти Майдану

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Мірошниченко жодного разу не з'явився в прокуратуру на допит у справі про вбивства активістів на Майдані в 2014 році, користуючись депутатською недоторканністю.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Політики в більшості своїй поприходили на допити, але за другим, третім, четвертим викликом, тільки одиниці – самостійно. Не відчувається яскравого бажання допомогти, водночас ще не всі прийшли, не всі допитані. Той самий Юрій Мірошниченко (нардеп від Опоблоку, під час Майдану - депутат Верховної Ради від Партії регіонів, - "Апостроф") тривалий час викликається, але так і не хоче з’явитись на допит, користуючись депутатською недоторканністю", - сказав Горбатюк.

Також він розповів і про проблеми з показаннями за злочинами на Майдані і від співробітників правоохоронних органів.

"А щодо правоохоронців, то в нас теж ситуація катастрофічна в тому плані, що більшість із них не тільки не надають повноцінних правдивих показань, але ще й продовжують працювати у правоохоронних органах. Тобто працюють особи, які не сприяють розкриттю злочинів. Ми ж не можемо застосовувати якийсь додатковий вплив, але керівництво МВС, СБУ могли би цей момент використовувати під час тих же самих атестацій, перепризначення в поліцію. Ось якщо є твої показання під час розслідування – то це запорука того, що ти далі будеш працювати. Правоохоронці йдуть на посади і отримують зарплати за те, що вони допомагають або попереджати, або розкривати злочини. І якщо ти якісь дані приховуєш від слідства, якщо ти кажеш, що нічого не бачив, то на 99% це неправда, бо якщо не був безпосереднім свідком якихось подій, то за часів Майдану ти обов’язково стикався хоча б з якимись незаконними наказами", - констатує начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ.

Читайте повну версію інтерв'ю Сергія Горабтюка для "Апостроф": Сподіваємося, що роль Росії у подіях Майдану ще отримає оцінку – ГПУ