RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як після війни на Донбасі уникнути конфлікту з прихильниками Росії: вчений Козловський дав пораду

Для того, щоб запобігти можливим конфліктам на території так званих "ДНР-ЛНР" після їх звільнення, про варіанти майбутнього діалогу з місцевим населениям потрібно думати заздалегідь.

Таку думку "Апострофу" висловив донецький вчений-релігієзнавець, колишній бранець бойовиків Ігор Козловський.

За його словами, неминучими є зіткнення між переселенцями, які повернуться в окремі райони Донецької і Луганської областей, з місцевим населенням, яке підтримувало Росію і бойовиків.

У той же час, буде проблема і проукраїнських жителів Донецька і Луганська, які виявилися, як каже Козловський, "мимовільними жертвами цієї війни". У них буде образа на Україну, і з ними теж необхідно буде працювати. Тому про майбутний діалог варто думати вже зараз.

"Тут потрібно працювати з свідомістю людей через ЗМІ, громадянське суспільство має виступати ініціатором діалогових майданчиків із залученням молоді, починаючи від освітніх і закінчуючи просвітницькими проектами", - стверджує вчений.

Детальніше про майбутнє окупованих територій після їх можливої реінтеграції читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо ДНР-ЛНР зникнуть завтра: чотири складних питання по Донбасу.