RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Відомий журналіст оцінив загрозу військового перевороту в Україні і його наслідки

У контексті ситуації з обвинуваченнями нардепа Надії Савченко у підготовці повалення влади в Україні, журналіст і публіцист Віталій Портников не виключив можливості військового перевороту в країні.

Про це він пише в матеріалі на сайті Еспресо.

Портников зазначає, що ще кілька років тому українці не могли повірити в перемогу на виборах президента рецидивіста Віктора Януковича, а також в можливість нападу Росії на Україну.

"Але у нас немає ані мудрого народу, ані сильної держави. Є тільки пасіонарна частина суспільства, яка зацікавлена в будівництві держави - але і її мудрою не назвеш, так ласа вона на провокації.

Військовий переворот в Україні може мати катастрофічні наслідки для держави - втрату частини території, розрив із Заходом, розруху і смерть, відновлення повної залежності від Москви. Але це не означає, що його не може бути. І це не означає, що його прихильники уявляють собі його наслідки", - каже журналіст.

Також він вказує на той факт, що організаторів переворотів не цікавлять наслідки.

"Те, що людиною, яка озвучує тезу про "доцільність" перевороту, стала Надія Савченко - і вже тому переворот здається комедією - теж хибний підхід. Нам здається, що перевороти влаштовують інтелігентні люди у фраках і з вищою освітою - такі, як Ленін чи Троцький.

Але, по-перше, Медведчук виглядає не гірше за Леніна і теж має юридичну освіту. А, по-друге, всі ті прихильники перевороту, які перебували поруч з його організаторами і закликали до революції, були схожі саме на Надію Савченко, а не на Льва Троцького. Тільки згадайте - матрос Дибенко, матрос Желєзняков, експропріатор Джугашвілі... Та в порівнянні з ними Надія Савченко - випускниця Інституту шляхетних дівчат", - пояснює Портников.

Проводячи історичні аналогії, журналіст говорить про незавидну долю бенефіціарів військового перевороту в Україні.

"Але ані Україні, ані нам з вами від цього краще не буде", - резюмує він.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Савченко, клоунада і небезпечний сценарій Кремля для України.