RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Раніше був безлад: в Україні розповіли, як на Заході кардинально змінилося ставлення до Росії

За останній рік з невеликим Захід змінив свою позицію з приводу агресії Росії щодо інших країн.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"За моїми оцінками відкритих джерел, заяв західних політиків, трендів, які відбувалися до листопада 2016 року, Захід не мав спільної позиції, принаймні, Європа не мала. Не було узгодженої позиції Європи та США щодо того, що робити з Росією. Якщо ми пригадаємо "Мінськ-1", "Мінськ-2", то з нас знімали вишиванку і нею мили підлогу в передпокої Кремля. [Нардеп] Вікторія Сюмар, здається, розповідала, що їй дзвонили німці та говорили: "Ви вже програли війну. Давайте, не задавайтеся та приймайте російські вимоги". Свавілля було з боку Заходу. Нас конкретно здавали, як здавали Чехословаччину в 1938 році", - говорить він.

За словами експерта, зміна позиції Заходу сталася після дій Росії в Сирії і в Чорногорії.

"Зараз вона така: Росія має право на свої інтереси, на їх захист навіть збройним шляхом, як і будь-яка країна в світі, але політика, яку Росія виробила щодо України та Прибалтики, невигідна самій Росії - що вони вибрали не ті засоби, що вони почали "захист російськомовного населення" та вбили 10 тисяч російськомовних людей, зруйнували найбільш російськомовний регіон України. Росії кажуть: мовляв, ви намагаєтеся захистити російських людей шляхом їх вбивства, тому росіяни України й ополчилися проти вас, і ви втратили в першу чергу росіян України", - пояснює Арестович.

Він також нагадує про недавнє звернення президента РФ Володимира Путіна до Федеральних зборів з демонстрацією нової ядерної зброї і зазначає, що це було загрозою.

"Вони закусили вудила. У Росії сформувався клас таких людей, як [Олександр] Дугін, який метафізично пояснює, чому Росія повинна правити світом і бути окремою цивілізацією. Є ще конкретні цинічні силовики, які дуже добре розуміють, що війна – це гроші, погони, вплив. І, зрештою, хто ж повинен правити світом? Зрозуміло, що серйозні хлопці в хороших погонах з академічними значками академії ФСБ. Марш трьохсот лейтенантів, яких випустили з академії ФСБ, на Gelandewagen – символ того, як вони мислять", - також говорить Арестович.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" - Росія не відмовилася від України, найбільш небезпечна дата вже відома - Олексій Арестович.