RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Чому українці ще довго можуть не відчути змін у країні: названі причини

Щоб змінити якість життя, охорону здоров'я, освіту, створити робочі місця в Україні, потрібен час: має пройти мінімум півтора-два роки з моменту початку реальних реформ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив один з лідерів політичної партії "Рух нових сил" Давид Сакварелідзе.

"Тобто якщо зараз, у березні 2018 року, починаються суперреформи (звичайно, вони не починаються, але припустимо), то у нас з'явиться шанс це все відчути тільки до 2020 року. Якщо ми чекаємо ще півтора року до виборів (а вибори в 2019 році громадяни програють, тому що прийде та ж влада, вони ж зараз намагаються зупинити всі протестні рухи, хочуть, щоб у них була монополія, в тому числі в ЗМІ), то наступний шанс на суттєвий економічний прорив у нас з'являється не раніше 2025 року. І результат люди зможуть відчути в 2027 році. Ось така математика", - сказав він.

За словами Сакварелідзе, не можна, щоб країна за два дні відчула реформи.

"А нам намагаються розповісти, що Україна - велика країна, а ми, грузини, з маленької країни - і просто не розуміємо, що Україна приречена на сповільненість прогресу в реформах. У таких випадках я запитую: в чому відмінність між великим і маленьким iPhone? Великим iPad і маленьким? Яка різниця? Технологія одна і та ж", - підкреслив він.

Разом з тим, політик додав, що небажання проводити реальні реформи в країні намагаються приховати за заявами про "еволюційний шлях розвитку".

"Поясніть мені, будь ласка, в чому полягає еволюційний шлях? Еволюційно вичікувати, поки злодії крадуть, маскуються війною? Під час війни, виявляється, не можна злодіям забороняти красти, тому що Путін (президент РФ Володимир Путін, - ред.) у всьому винен. Не наші, які крадуть, а Путін винен. І чекати чогось, що коли-небудь станеться", - сказав він.

Сакварелідзе підкреслив, що, на його думку, майбутні вибори в Україні будуть сфабриковані.

"Подивіться на склад ЦВК (Центральної виборчої комісії, - ред.). Дві партії, які повністю втратили довіру людей, формують склад ЦВК. У них найбільші потоки. Вони будуть проводити до влади мажоритарників за державні гроші і потім будуть досиджувати ще п'ять років . Шість з половиною років ми не збираємося втрачати, це дуже багато для країни", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Імпічменту Порошенка не буде, є інший шлях - Давид Сакварелідзе.