RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Стало відомо про несподіваний сценарій для Порошенка в разі поразки на виборах

На сьогоднішній день президент України Петро Порошенко втрачає підтримку громадян, через що на Банковій обмірковують різні сценарії в разі його поразки на майбутніх виборах.

Про це "Апострофу" заявив політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко з посиланням на свої джерела.

"Якщо раніше йшлося про зручного кандидата в другому турі (президентських виборів), яким міг бути представник "біло-блакитних", де більш рейтингові кандидати (Юрій Бойко з багатомільйонною підтримкою або Вадим Рабинович), то зараз, при зниженні шансів на потрапляння Порошенка у другий тур, цей сценарій не дуже працює. Тому, наскільки мені відомо, на Банковій вже думають про конституційну реформу", - зазначив Петренко.

Він додав, що обдумується можливість конституційної реформи, в результаті якої Порошенко міг би виявитися в більш виграшній позиції.

"Але цю реформу можуть відстрочити, щоб зіграти ближче до виборів і показати, що Порошенко - єдиний президент, який обмежив свої повноваження. У той же час у владі будуть думати про парламентські вибори і можливості нинішнього глави держави претендувати на всю повноту влади в якості прем'єр- міністра. Такий варіант теж обговорюється", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Порошенка готові на різкий крок заради влади: на Банковій є кілька сценаріїв.